Outplacement

Zorgzame begeleiding van A tot Z bij ontslag werknemer

Geef zicht op een passende job na ontslag. Voldoe aan verplichtingen, bescherm jullie reputatie en versterk de loyaliteit van jullie team. Outplacement via Loopbaangeluk maakt het waar.

Jullie willen als werkgever …

Het ontslag van een medewerker correct uitvoeren en voldoen aan jullie wettelijke verplichtingen. Of net iets extra doen door te kiezen voor een partij die de medewerker eerst versterkt en dan begeleidt naar een passende nieuwe job.

Stel jullie even voor:
  • De ontslagen medewerker heeft terug toekomstperspectief. Jullie samenwerking eindigt met een positieve noot, wat meteen ook jullie reputatie in de markt beschermt.
  • Andere teamleden zien hoe jullie investeren in mensen, zelfs bij ontslag. Dat helpt hen om het afscheid een plaats te geven en versterkt hun loyaliteit.

Dat zijn de resultaten van ons outplacementtraject. En die boeken we ook graag voor jullie.


Outplacement

 Wij zitten graag met jou rond de tafel om mee een inschatting te maken van de noden en doelstellingen en de weg daarnaartoe. 

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.

Hoe gaan we te werk bij outplacement ?

Verkennend gesprek

Tijdens een verkennend gesprek geven we al advies over de volgende stappen. Jullie krijgen meteen ook de nodige documenten.

Ondersteuning

Gaan jullie met ons in zee? Dan ondersteunen we jullie bij alle administratieve verplichtingen en starten we de begeleiding.

Communicatie

Optioneel begeleiden we ook de interne communicatie rond het ontslag en helpen we jullie team bij de verwerking en de doorstart.

Kwaliteit tegen zeer schappelijke prijs

Een basispakket kan je bij ons al bekomen vanaf 1800€ excl BTW.

Contacteer onze outplacement experten


Veel gestelde vragen
Wanneer is outplacement wettelijk verplicht?

Wettelijk verplicht of vanuit zorgzaamheid voor je medewerkers, outplacement begeleiding helpt bij het verwerken van het ontslag en stappen zetten naar een nieuwe job.

Outplacement is wettelijk verplicht in volgende gevallen:

  • Bij een ontslag met opzeg van minstens 30 weken
  • Indien de ontslagen werknemer 45 jaar of ouder is én minimaal één jaar in dienst is op het moment van ontslag
  • Ontslag door medische overmacht

Slaap op beide oren | We kennen de outplacementwetgeving door en door, volgen recente wijzigingen op de voet en werken met opgeleide, gespecialiseerde outplacementcoaches. Alles is dus meteen in orde.

Vergeet de administratie | Outplacement lijkt misschien complex, maar hoeft dat niet te zijn. Wij ontzorgen jullie van A tot Z met een bewezen stappenplan en ondersteunen jullie bij alle administratieve verplichtingen. Meer tijd voor jullie mensen dus.

Waaier aan methodes | Natuurcoaching, innerlijk leiderschap, online coaching: we bieden een waaier aan methodes en zoeken samen de meest geschikte coach. 

Traject afgestemd op medewerker | Die leert zichzelf beter kennen, wordt sterker en kiest heel bewust de volgende stap. Zo vergroot de kans op een job die duurzaam past.

Hoeveel kost outplacement?

NextStep coaching hanteert voor alle outplacementtrajecten de wettelijk vastgelegde tarieven op basis van de looncategorie van de ontslagen werknemer. Deze categorie bepaalt tevens de balans tussen het aantal uur individuele begeleiding en groepsworkshops.

Vragen over de kostprijs? Contacteer ons!

Getuigenissen

Schitterend

Van zodra duidelijk was in welke functie en sector ik mijn droom kon najagen, kwam het solliciteren in een stroomversnelling en kreeg ik twee maanden erna de blijde boodschap om mijn droomjob te kunnen uitvoeren! Zonder de schitterende begeleiding had ik nooit gestaan waar ik nu stond en ongetwijfeld in een job beland onder mijn eigen niveau.

Karolien

Duidelijk doel

Toen ik startte met outplacement was ik al volop ‘in het wilde weg’ aan het solliciteren. Na 4 sessies was het voor mij zeer duidelijk dat ik in de verkeerde richting aan het solliciteren was en had ik een zeer duidelijk doel voor ogen na het wegwerken van persoonlijke blokkades, sterktes en zwaktes die in kaart werden gebracht en de randvoorwaarden die moeten ingevuld zijn om je droomjob te kunnen uitvoeren.

Nathalie

Ik mag zijn zoals ik ben

Met de steun van de anderen en de begeleiding van de coach ontwikkelde ik mezelf terug naar wie ik werkelijk ben: een blij, vrolijk, vastberaden, nooit opgevende en hoopvolle persoon. Een ‘ik’ die er staat met mijn eigen normen en waarden. Met een gevoel dat ik alles aankan. En dat ik er mag zijn zoals ik ben. Dat is een gevoel dat je iedereen toewenst. Dankjewel NextStep!


Emmy

 
 

Paulien is HR Manager en wil jou iets vertellen... Bekijk het filmpje!

NextStep coaching bv is een Certo-gecertifieerd outplacementkantoor en lid van Federgon

 
 

Filip Bauwens over outplacement bij NextStep coaching

Geen idee wat jij nodig hebt?

Bel ons en vertel je verhaal. We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk.

Bel 0477 85 59 98 of stuur een mailtje

Geen idee wat jij nodig hebt?

Bel ons en vertel je verhaal. We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk.

Bel 0477 85 59 98 of stuur een mailtje.