Training beginnende leiders

Geen idee wat jij nodig hebt?

Bel ons en vertel je verhaal. We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk.

Bel 0477 85 59 98 of stuur een mailtje

Vierdaagse Training voor Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling

Deze vierdaagse training is gericht op het versterken van zowel je persoonlijke als professionele vaardigheden. Tijdens deze training gaan we samen op een reis van zelfontdekking, communicatieverbetering en leiderschapsontwikkeling. Elke dag heeft een specifiek thema dat je helpt om stap voor stap te groeien en jezelf beter te leren kennen. Laten we een kijkje nemen naar wat je kunt verwachten in de komende vier dagen. 

Dag 1 - Wie ben ik

De eerste dag draait om zelfontdekking en zelfreflectie. We beginnen met het verkennen van wie je bent, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn, en hoe je jezelf ziet in vergelijking met hoe anderen jou zien. Door middel van interactieve oefeningen en diepgaande discussies leer je meer over je eigen identiteit en krijg je waardevolle feedback. Zelfreflectie speelt een belangrijke rol in deze sessie, wat je helpt om bewuster en effectiever te handelen in je dagelijkse leven.


Dag 2 -  Basisvaardigheden

Op de tweede dag richten we ons op het ontwikkelen van essentiële basisvaardigheden die cruciaal zijn voor effectieve communicatie en samenwerking. We bespreken het belang van luisteren, de do’s and don’ts van vergaderen, het stellen van prioriteiten en de basisprincipes van geweldloze communicatie. Deze vaardigheden zijn niet alleen belangrijk in een professionele context, maar ook in je persoonlijke relaties.


Dag 3 - Delegeren

De derde dag staat in het teken van delegeren en leiderschap. We verkennen wat delegeren precies inhoudt en hoe je outputgericht kunt werken. Daarnaast introduceren we het concept van situationeel leiderschap, waarbij je je stijl aanpast aan de behoeften van je team en de situatie. Ook bespreken we het nemen van de juiste verantwoordelijkheid en geven we een inleiding tot de DISC-communicatiestijlen om beter te begrijpen hoe verschillende persoonlijkheden communiceren.


Dag 4 - Motivatie, conflicthantering en eigen thema's

Dag 4 is een flexibele en interactieve sessie, waar de focus ligt op motivatie en hoe we conflicten aanpakken. Daarnaast is er ruimte voor input vanuit het bedrijf om specifieke kwesties aan te pakken die relevant zijn voor jullie werkomgeving en voor de inbreng van eigen thema's van de deelnemers.

Mindset & Motivatie

We verkennen hoe onze eigen 'mindset' de communicatie beïnvloedt die we met anderen hebben. Daarna duiken we dieper in het onderwerp motivatie, waar komt het vandaan en hoe kun je als leidinggevende ervoor zorgen dat je teamleden in een inspirerende omgeving kunnen werken. Hoe zit het met jouw eigen motivatie in jouw rol als leidinggevende?

Conflicthantering

Hoe reageer jij wanneer er zich conflicten voordoen en wat zijn de voordelen en nadelen van jouw aanpak? Welke methoden hanteren anderen om met conflicten om te gaan en wat kunnen we daaruit opsteken? Welke acties kunnen we ondernemen om een meer geschikte aanpak van conflictbeheersing te implementeren in ons team? Op welke manier kunnen we besluitvorming bevorderen?

Input Deelnemers

Op basis van de input van de deelnemers zullen we diepgaand ingaan op specifieke thema’s die extra aandacht nodig hebben. Dit kan variëren van verdere verkenning van persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, het verfijnen van luister- en communicatievaardigheden, tot geavanceerde technieken voor situationeel leiderschap en het effectief delegeren van taken. Door deze aanvullende onderwerpen te behandelen, zorgen we ervoor dat elke deelnemer met waardevolle en toepasbare kennis de training verlaat.

Input vanuit het bedrijf

Tot slot is er ook ruimte voor input vanuit het bedrijf. Dit kan bestaan uit specifieke uitdagingen of situaties waarmee jullie geconfronteerd worden in de dagelijkse praktijk. Door deze casussen te bespreken en oplossingen te formuleren, kunnen we de training nauw laten aansluiten op de werkelijke behoeften en doelen van het bedrijf. Dit maakt de training niet alleen relevant, maar ook direct toepasbaar in de werkomgeving.Na deze training:

 • Heb je als leider meer impact
 • Versterk jij de onderlinge relaties tussen teamleden
 • Creëer jij harmonie en bevorder je de samenwerking en het resultaat
 • Beschik je over de nodige kennis om te anticiperen op mogelijke kansen
 • Heb jij de kennis om elk talent en competenties van teamleden te versterken
 • Kan jij inspelen op wisselende behoeftes van je team
 • Heb je oog voor mogelijke teamproblemen en risico's
 • Kan jij efficiënter leidinggeven en de gewenste resultaten nastreven

KENMERKEN VAN ONZE AANPAK

Interactieve formats

Interactief, veel oefeningen, ruimte voor delen van ervaringen en leren van elkaar

Erkend & ervaren

Theorie is gebaseerd op erkende modellen

Beleving staat centraal

Opdrachten zijn bedoeld om aangeleerde in de praktijk te brengen en eventuele eigen belemmeringen in kaart te brengen

Zelfkennis & inzicht

Zelfreflectie is een belangrijk onderdeel van dit traject.

Praktisch & creatief

Elke training wordt afgesloten met een concrete opdracht/actieplan.

Duidelijkheid

Duidelijke terugkoppeling zodat elke partij weet waar er aan gewerkt wordt.

Voor wie

De training is een meerwaarde voor :

 • Leiders die doorgroeien van een operationele functie naar een leidinggevende functie
 • Leidinggevenden in wording
 • Zaakvoerders
 • Zelfstandigen

Getuigenissen

Inspirerend

Heel veel tips en tricks meegekregen die ik in de praktijk kan toepassen. Duidelijke aanpak !

A.D.

Verrijkend

zeer praktijkgericht en zeer toepasbaar in de praktijk. Geeft een duidelijke kijk op de verschillende onderwerpen.

D.V.W.

Duidelijke aanpak

Laat veel ruimte om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen. Zeer interessant en verhelderend. Je leert veel over jezelf !

M.I.