Welzij

Welzijnstraject

Zorg voor je medewerkers en zij zorgen voor jou

Het welzijnstraject helpt je maatregelen te nemen die binnen de filosofie van het bedrijf passen en inspelen op de noden van de medewerkers.

Waarom een welzijnstraject starten ?

Welzijn op het werk het is cruciaal voor je medewerkers , je branding, je recrutering en je retentie. Dat welzijn hangt af van vele factoren en klassiek worden ze samengevat in de 5 A's: arbeidsorganisatie, arbeidsvoorwaarden, arbeidsinhoud, arbeidsomstandigheden en arbeidsrelaties: interpersoonlijke relaties en leiderschap. 

Wil je hierop zicht krijgen en voor de juiste bijsturing zorgen? Dan kan het welzijnstraject jou helpen!

Vragen of wens je meer info ?
Wij zitten graag met jou rond de tafel om mee een inschatting te maken van de noden en doelstellingen en de weg daarnaartoe. 

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.

Hoe ziet het welzijnstraject eruit ?

Het welzijnstraject is een krachtige combinatie van een werkbaarheidsscan met een interactieve methode om actie te ondernemen.

Door eerst te meten en daaraan een workshop te koppelen, komt er een nieuwe beweging op gang die zuurstof geeft aan je organisatie.

De kers op de taart is een actieplan met enkele quick wins en acties op (middel)-lange termijn om het welzijn in je organisatie te verhogen!

Veelgestelde vragen

1. Werkbaarheidsscan

Bevraging van het personeel en het kader via een welzijnsenquête. 

2. Presentatie van de resultaten

In eerste instantie worden de meest opvallende resultaten gepresenteerd aan het management en desgewenst ook aan de betrokken afdelingen. 

3. Workshop rond de thema's van de enquête

Co-creatief en samen met alle betrokken medewerkers en leidinggevenden werken we aan oplossingen voor jouw bedrijf.  • je houdt de vinger aan de pols bij wat leeft onder de medewerkers
  • je komt ze tot organisatiebreed gedragen oplossingen
  • de medewerkers zijn blij betrokken te worden en dat hun bezorgdheden ernstig genomen worden
  • je kan de juiste acties ondernemen om je medewerkers opnieuw vol motivatie naar het werk te laten komen
  • een boost voor de werksfeer, het welbevinden én de employer branding

Getuigenissen

Verrassend goed

Ik vond de training in onze organisatie verrassend goed, deze werd gebracht met veel humor. Ik heb de collega’s op een andere manier leren kennen. De training was zeer praktijkgericht en direct inspelend op eigen problemen/situaties op het werk waardoor de theorie veel duidelijker wordt. Ik ga aan de slag met de tips rond presentatietechnieken. 

Jef Michels

Heel andere manier

Ik heb reeds dergelijke opleidingen gevolgd maar deze werden op een heel andere manier gegeven. De coach gaf ons steeds tijd om op adem te komen. Ik heb hier geleerd om mijzelf niet weg te cijferen maar om mij open te stellen. 

D.C.

Geen evidentie

Het was zeker geen evidentie om in onze organisatie coaching in te zetten: we hadden dit nog nooit gedaan en binnen ons "rationeel wetenschappelijk" instituut bestaat er algemeen toch wel een zekere scepsis ten overstaan van deze "softere" activiteiten. Wij zijn echter aangenaam verrast. De combinatie die Propel|NextStep aanbiedt van coach én ingenieur heeft zeer goed gewerkt. Deze manier van begeleiden zal in de toekomst meer ingezet worden.


Gert Laureyssens - HR manager OCAS

Praktijk gericht

De training vond ik goed, praktisch en inpikkend op de praktijk. Ik had op voorhand geen idee van wat er ging komen, maar het heeft me wel geholpen. De coach zorgde voor openheid in de groep en een zeer goede begeleiding. Door de training heb ik geleerd om aan de slag te gaan met feedbackgesprekken en ook om gesprekken goed voor te bereiden. 


Ronny Viaene

 
 

Hoe zit het welzijnstraject in elkaar en wat levert het op voor jouw organisatie? Bekijk hier het filmpje waarin HR-manager Paulien op verkenning gaat! 

Geen idee wat jij nodig hebt?

Bel ons en vertel je verhaal. We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk.

Bel 0477 85 59 98 of stuur een mailtje

Geen idee wat jij nodig hebt?

Bel ons en vertel je verhaal. We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk.

Bel 0477 85 59 98 of stuur een mailtje.