Traject : van stress en burn-out naar veerkracht

Tijd om bewuster te leven

Ontwikkel inzicht in jouw functioneren en leer hoe je zelf jouw stressniveau kan beheersen. Met deze vaardigheden kan je opnieuw vol energie aan de slag gaan, terwijl je piekeren, onmacht en frustratie achterwege laat.

Voor wie is deze training?

 • Je lijkt vast te lopen op allerlei vlakken, neemt veel verantwoordelijkheid en wil alles goed doen, maar het groeit je boven het hoofd.
 • Het water staat je aan de lippen en je snakt naar tijd voor jezelf om tot rust te komen.
 • Op het werk voel je je kwaad, ontgoocheld en machteloos. 
 • Je kan moeilijk nee zeggen en niemand lijkt te begrijpen dat het voor jou te veel is.
 • Je piekert veel en slaapt slecht, waardoor je moe bent en geen energie meer hebt.
 • Je kan je moeilijk concentreren en maakt fouten die je vroeger nooit zou maken.
 • Je bent snel geïrriteerd en reageert emotioneel op de kleinste prikkel, waar je je dan weer schuldig over voelt.

Traject: van Stress en Burn-out naar Veerkracht

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.

Wat kan je bereiken met deze training?


 • Je kunt opnieuw uitgerust, ontspannen en met energie de dag beginnen.
 • Je kunt jouw grenzen aangeven zonder dat dit leidt tot onbegrip bij anderen of schuldgevoel bij jezelf.
 • Je kunt weer aan je werk denken zonder die knoop in je maag.
 • Je kunt zelf je stressniveau en workload onder controle houden.
 • Het is helemaal oké om je kwetsbaarheid te tonen.
 • Door kleine maar gerichte stappen te zetten, verhoog je je veerkracht en versterk je jouw innerlijke kracht.
 • Je wordt assertiever, energieker en straalt dat ook uit.

Klinkt het onbereikbaar? Dan zal je verrast zijn dat kleine maar gerichte stappen je al een heel eind op weg kunnen helpen. Door deze training te volgen, verhoog je je veerkracht en versterk je jouw innerlijke kracht. Je wordt assertiever, energieker en je straalt dit ook uit!

Wat houdt deze training in?

Geweldige verhalen hebben een persoonlijkheid. Overweeg om een geweldig verhaal te vertellen dat persoonlijkheid geeft. Het schrijven van een verhaal met persoonlijkheid voor potentiële klanten helpt bij het maken van een relatie. Dit komt tot uiting in kleine eigenaardigheden zoals woordkeuzes of zinsdelen. Schrijf vanuit jouw standpunt, niet vanuit de ervaring van iemand anders.

Geweldige verhalen zijn voor iedereen, zelfs als ze maar voor één persoon zijn geschreven. Als je probeert te schrijven met een breed, algemeen publiek in gedachten, zal je verhaal nep klinken en emotie missen. Niemand zal geïnteresseerd zijn. Schrijf voor één persoon. Als het echt is voor de ene, is het echt voor de rest.

zes workshops leer je in sessies van anderhalf uur voornamelijk mentaal te werken en constructief om te gaan met gevoelens. Je krijgt inzicht in je eigen functioneren, leert wat voor jou werkt en wat je nodig hebt:

Zes thema's zijn essentieel om je eigen stressniveau te begrijpen en te sturen

 • Moet het steeds nóg beter? Leer perfectionisme achterwege te laten.
 • Doorbreek je pleaserneigingen en doe goed voor jezelf.
 • Maak komaf met gewoontes die je stress bezorgen.
 • Leer grenzen aangeven aan anderen en aan jezelf, zonder schuldgevoel.
 • Zet je eerste stappen naar meer zelfzorg door te ontdekken waar je energie in steekt en wat je energie geeft.
 • Neem verantwoordelijkheid op een gepaste manier om zo minder hooi op je vork te hebben.


We maken wandelingen en doen oefeningen in de natuur om ons heen. Tijdens deze activiteiten ervaar je bewust en onbewust de helende werking van de natuur.  Getuigenissen

  Inspirerend

  Het was to-the-point en vaak werden dingen op scherp gesteld. De eigen verantwoordelijkheid in deze vond ik voor mezelf heel inspirerend. De nadruk ligt heel duidelijk op wat je zelf kan doen en dat hielp mij ook actie te nemen.

  A.V. - projectingenieu

  Helder

  De zes invalshoeken (perfectionisme, pleasergedrag, patronen, grenzen, zelfzorg, verantwoordelijkheid) vond ik allemaal zeer toepasselijke kaders om vanuit te vertrekken. 

  Ik vond de begeleiding helder en aangenaam: aanwezig, zacht, begripvol, uitnodigend, kaderend. Het was geen evident proces om te doorlopen, toch was iedereen mee.

  V.K. - support engineer

  Ideale combinatie

  De ideale combinatie mentale en intuïtieve oefeningen. Had niet verwacht dat ik daar in mee zou kunnen gaan.

  Er was ook aandacht voor elke deelnemer. Elke oefening werd met zorg en aandacht gegeven.


  S.T. - Bio-ingenieur 

  Veel gestelde vragen


  • We werken niet enkel op het mentale niveau, maar brengen je hele zijn in beweging. Ook emoties en relaties komen uitgebreid aan bod.
  • Het delen van ervaringen met lotgenoten in het groepstraject lucht op, geeft steun en motivatie. Je leert ook van elkaar.
  • De diepgang, eenvoud en beleving van de oefeningen zorgen ervoor dat je stappen vooruit zet.
  • De heldere en eenvoudige modellen geven je een basis om op terug te vallen, zodat je het resultaat duurzaam kan verankeren.
  Wat na de zes mini-workshops?


  • Combineer individuele coaching met het groepstraject
   Verken samen met je coach de thema’s die voor jou het grootste verschil maken. Ontdek wat jij nodig hebt om de controle over je leven en je loopbaan te nemen.
   Individuele coaching kan online, in de natuur of in de praktijkruimte bij een coach in je buurt. Schrijf je hier in voor een gratis kennismakingsgesprek.
  • Verdiepingstraject: vierdaagse 'Herbron grondig en herontdek jezelf'Vanuit zelfinzicht in de thema’s die jou belemmeren, ga je in dit traject meer verdiepen en groeien naar transformatie.
  • Nazorgtraject: zes sessies 'Blijf in je (veer-)kracht'Samen met anderen ga je de inzichten uit de vierdaagse of je individuele traject duurzaam verankeren. Vind een nieuwe stabiliteit. Blijf gegrond. Op je eentje de discipline bewaken is lastig, de groepssessies geven je een echte boost.

  Filip Bauwens, coach en zaakvoerder van NextStep coaching|PROPEL. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen. Zijn passie is de ‘next step’ aan de mensen zelf te laten ontspruiten. Zijn speeltuin is het Gentbos in Merelbeke/Gent. Hij heeft een rijk professioneel parcours in diverse sectoren in management posities en dit vanuit zijn background als ingenieur.

  Peter Massy, coach en trainer bij NextStep coaching|PROPEL. Als ervaren natuurcoach biedt Peter deze workshops in Zoersel in openlucht aan. 'De natuur is een tweede coach' stelt Peter. Hij werkte jarenlang in productieomgevingen als onderhoudsverantwoordelijke en als consultant in maintenance transitietrajecten. Hij is licentiaat biologie.


   

  De workshops volgen in de natuur, online of indoor?

  Sommige trainers geven de workshops ook digitaal via Zoom. Anderen trekken dan weer naar buiten en geven de workshops in de natuur. Selecteer in het blauwe vak rechtsboven de datum volgens de formule die je verkiest. 

  Graag meer informatie over dit traject?

  Wij staan open voor al jouw vragen en bieden oplossingen op maat.

    U kan ons ebook "stress & burn-out" hier gratis downloaden. Wij zullen U aansluitend contacteren voor een eerste , geheel vrijblijvende, kennismaking en voorstelling van propel

    Stress & burn-out herkennen, oorzaken en voorkomen.

    Stress & burn-out herkennen, oorzaken en voorkomen.

     Ontvang uw gratis e-book! 

    Klik op onderstaande knop om uw e-book te downloaden :)

    Download e-book