Je kan niet extern concurreren als je niet intern kan samenwerken.

Bekijk de TEDx talk van Jim Tamm, grondlegger van de Radical Collaboration® methode, over Rode en Groene zones en het overwinnen van defensief gedrag.

Radical collaboration

Radical Collaboration® is een gepatenteerde methode om de samenwerking binnen organisaties te verbeteren. Deze methode is internationaal onderzocht op effectiviteit. 

Leiders erkennen dat doeltreffende samenwerking niet alleen noodzakelijk is om succesvol te zijn, maar essentieel is geworden om te kunnen overleven. Organisaties kunnen immers niet concurrerend zijn als werknemers niet eerst intern effectief samenwerken.

De visie van Radical Collaboration® is dat effectieve samenwerking essentieel is voor succes in moderne organisaties. Door samenwerking te verbeteren, kunnen organisaties betere resultaten behalen, problemen sneller oplossen, innovatie stimuleren en aantrekkelijker zijn voor potentiële medewerkers.

Radical Collaboration® gebruikt Groene en Rode Zone omgevingen. Groene Zones helpen mensen zich belangrijk, competent en gerespecteerd te voelen en onderzoek toont aan dat Groene Zone organisaties op lange termijn beter presteren dan Rode Zone organisaties. Succesvolle samenwerkingsrelaties zijn cruciaal om het potentieel van elk individu, team of organisatie maximaal te benutten.


Wat als jouw omgeving een groene zone wordt ?

Vragen of wens je meer info ? We helpen je graag verder.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.

Kan jouw team Radical Collaboration ® gebruiken?

 • Wil je binnen jouw team of organisatie vertrouwen, dialoog en openheid creëren?
 • Streef je naar wederzijdse steun, samenwerking en een gedeelde visie op de werkvloer?
 • Zoek je naar manieren om de creativiteit, durf en betrokkenheid van je medewerkers te vergroten?
 • Ben je op zoek naar tools en technieken om moeilijke kwesties openlijk te bespreken?
 • Wil je dat jouw medewerkers zich belangrijk, competent en gerespecteerd voelen in hun werk?
 • Wil je de sfeer verbeteren om aantrekkelijker te zijn voor kandidaten?

  Bewust kiezen voor samenwerken in een 3-daagse training

       

      De training is een slimme investering voor organisaties die hun samenwerkingsvermogen willen verbeteren en hun doelen willen bereiken op een efficiënte en kosteneffectieve manier. Je leert volgende vaardigheden aan:

      1. Luistervaardigheid:  Het begrijpen van wat luisteren wel en niet is en het ontwikkelen van echt 'open' luistervaardigheden.

      2. Omgaan met defensief gedrag:  Het identificeren van oorzaken en gevolgen van defensief gedrag en het leren herkennen van de verschillende vormen die het kan aannemen.

      3. Onderhandelingsvaardigheden:  Het ontwikkelen van vaardigheden om effectief te onderhandelen en inzicht krijgen in de behoeften van anderen om zo de juiste afspraken te maken.

      4. Conflicthantering:  Het ombuigen van conflicten en het vermijden van eigen defensief gedrag, waardoor communicatie en samenwerking verbeterd worden.

      5. Inzicht in eigen denk- en gedragspatronen:  Het bewust worden van patronen die een effectieve communicatie en samenwerking belemmeren en deze actief doorbreken om zo beter te kunnen samenwerken.

      Hoe en waar wil je Radical Collaboration® ervaren?

      In de natuur

      Beweeg je lichaam en geest terwijl je geprikkeld wordt om je onderbewustzijn te verkennen.

      Indoor

      De trainingruimte biedt een veilige omgeving en geeft de mogelijkheid voor diepgaandere gesprekken, meer tools en feedback op je lichaamstaal.

      Online

      Plan de coaching op een tijdstip en locatie naar keuze, veilig en zonder verplaatsing.

      Equicoaching

      Stap uit je comfortzone en krijg feedback van zowel je coach als de paarden.

      Verhoog het onderling vertrouwen en zo de efficiëntie en productiviteit van je team.

      Getuigenissen

      Leerzame cursus

      Een leerzame en diepgaande cursus, toepasselijk zowel professioneel als privé. Zelfs binnen organisatie voor diverse afdelingen toepasbaar. Het gedeelte over onderhandelingsfasen is zeer interessant!


      M.D.

      Heel intensief

      Heel intensief, prachtige kaders met heel veel diepgang. Dit zou je moeten volgen als je inzicht wil krijgen in de dynamieken tussen mensen (zowel privé als in werkrelaties) zodat communicatie en samenwerken veel effectiever kan verlopen.

      M.B.

      Heel fijn gegeven

      Heel fijn gegeven, er was een goede balans tussen theorie en oefeningen, humor en deskundigheid. Verrast door de vlotheid van de Interest Based benadering en de lagen onder de Firo theorie. Een aanrader voor iedereen die constructief wil samenwerken met anderen en positieve stappen wil zetten in de eigen ontplooiing.

      Pascaline Roel

      Interessante elementen

      Als leidinggevende zijn in deze cursus heel wat nuttige en interessante elementen te vinden, zoals IBN en Firo. De cursus helpt zowel in persoonlijke ontwikkeling als in het verbeteren van je team resultaten.


      Luc Cambré

      Leren stilstaan

      Ik heb geleerd stil te staan bij de gevoelens van anderen en constructief te communiceren. De opleiding is interessant voor interne samenwerking. Interessant diepgaand en uitnodigend tot zelfreflectie.

      Peter B.

      No nonsense

      Leuke no-nonsense manier van lesgeven. Het is een zinvolle workshop die je even wat verder laat denken dan je gewoon bent.


      L.M.

      Triggers leren herkennen

      De volledige cursus was interessant. Ik heb meer leren stilstaan bij de triggers zowel bij mezelf als bij anderen.


      Dieter

      Tijd vrijgemaakt

      Ik heb aan zelfreflectie gedaan waar anders geen tijd voor vrij gemaakt wordt. Meer nodig dan ik dacht!

      Lies

      Het was buiten mijn comfortzone maar ik kan er wel wat mee.

      Ronny      Heb je geen idee wat je nodig hebt?

      Contacteer ons en vertel je verhaal. We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk.

      Bel 0477 85 59 98 of stuur een mail.