Coachende vaardigheden voor preventie adviseurs

Een preventie adviseur die coacht ? Een meerwaarde !

Een van de meest plezierige en uitdagende aspecten van een baan als preventieadviseur is het werken met mensen. Ook al doen we onze rondgang, maken we een evaluatie van machines, stellen we procedures voor werken met derden op punt,... Bij alles wat we doen, staat de mens centraal. 

We willen immers dat medewerkers veilig werken, dat hun werk haalbaar is, en dat ze voldoening halen uit hun werk. Ook het welzijn van medewerkers in de ruimste zin van het woord is van essentieel belang voor hun betrokkenheid, alertheid,...

Maar soms kan een werknemer onveilig gedrag vertonen. Of kunnen collega's elkaar hinderen of irriteren, soms zelfs tot ongepast gedrag aan toe. Controle, het opstellen van nieuwe procedures of het opleggen van straffen zijn mogelijke opties. Echter, deze benaderingen leveren niet altijd het gewenste resultaat op en hebben vaak een ongewenste impact op sfeer en betrokkenheid. Dat wil je voorkomen.

Coaching kan dan de oplossing bieden om je invloed als preventieadviseur te vergroten. Het bewustzijn van betrokken medewerkers te vergrotengedrag aan te passenhet belang van veilig werken te begrijpen en rekening te houden met de psychologische veiligheid van collega's. Het stelt hen ook in staat om diversiteit als een voordeel te zien…
Vragen of wens je meer info? We helpen je graag verder.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.

Surplus voor preventie adviseurs

Daarnaast kan coaching helpen om directie en afgevaardigden te inspireren tot een gedragen veiligheidsbeleid en dito actieplan.

In de bijscholing Coachende vaardigheden voor preventieadviseurs leren we jou een aantal vaardigheden die uitermate geschikt zijn voor deze situaties. Door deze bijscholing te volgen, zal je effectieve coachende vaardigheden ontwikkelen die je helpen om duurzame resultaten te halen en samen met je organisatie een positieve en veilige werkomgeving te creëren.

De trainers, Els en Filip, werken met wetenschappelijk en empirisch onderbouwde communicatie- en coachingmodellen.

      man facing a woman

      Ontdek via deze bijscholing hoe je als preventie adviseur met een coachende intentie  :

      • je collega's en de organisatie op een meer ontspannen manier meeneemt in je verhaal naar meer welzijn
      • het gedrag van medewerkers kunt veranderen, door nieuwsgierigheid en betrokkenheid te tonen én hun onderliggende weerstanden te bevragen 
      • meer medewerkers in de organisatie warm maakt voor de JAP en GPP zodat de impact van deze plannen stijgt. 
      • gesprekstechnieken hanteert die knelpunten zichtbaar kunnen maken en constructief en opbouwend naar duurzame oplossingen kunnen leiden
      • de samenwerking binnen de organisatie kunt verstevigen door in te zetten op vertrouwen, verbondenheid en betrokkenheid

      Voor geeft deze bijscholing voor preventie adviseurs  ?

      De trainers zijn Els Schrauwen (organisatiecoach en preventieadviseur) en Filip Bauwens (zaakvoerder PROPEL).

      Els is een ervaren leidinggevende in het bedrijfsleven die een structurele aanpak combineerde met een mensgerichte werkwijze en focus op de medewerker. Ze is bio-ingenieur en opgeleid als Preventieadviseur niveau 1 en Certified Personal Coach.

      Filip is professioneel certified coach (PCC) bij ICF en ervaren trainer en spreker. hij is industrieel ingenieur & licentiaat industrieel beleid en heeft jaren ervaring als productie en logistiek verantwoordelijke in verschillende sectoren.

       

      Wat maakt deze bijscholing uniek ?

      Verbinding

      Deel ideeën, vragen, ervaringen en opmerkingen. Wij brengen professionals samen om met elkaar in dialoog te gaan over hoe we het bewustzijn van welzijn en veiligheid kunnen vergroten. En dit op een coachende manier.

      Doelgericht 

      In deze unieke bijscholing ontdek je de kracht van coachende vaardigheden waardoor je sneller resultaten boekt. Door je coachende aanpak word je een gewaardeerde partner binnen je organisatie en vergroot je je sl(a)agkracht.

      Onderbouwde actie

      Krijg inzichten die wetenschappelijk en empirisch onderbouwd zijn en waarmee je meteen aan de slag kan. Deze bijscholing is hands-on en dus geen sit back and relax. We werken met concrete casussen uit de praktijk.

      Toegankelijk

      Deze bijscholing is bestemd voor alle preventieadviseurs, ongeacht hun niveau of achtergrond. Leer collega's kennen en wissel ideeën en tips uit!


      Blijf op de hoogte over trainingen en bijscholingen voor preventie adviseurs

      Deelnemers aan het woord  

      Inzichten

      Ik vond deze training pittig maar zeer toepasbaar.

      Ik heb een aantal nieuwe inzichten gekregen rond mijn eigen stijl van communiceren en hoe ik dit beter kan doen.

      T.C. - iPreventieadviseur

      Grote impact

      Ik ben aan deze bijscholing begonnen omdat ik vond dat ik nood had aan iets dat me houvast zou bieden om op moeilijke situaties te kunnen reageren.

      Ik had geen idee dat dit zo'n grote impact op me ging hebben. Ik ben veel bewuster geworden van hoe ik communiceer en welke gevolgen dit heeft.

      Silke B. - Diensthoofd preventie & welzijn

      Zeer leerrijk

      Een zeer leerrijke bijscholing, die mij nieuwe inzichten in mezelf heeft verschaft. 

      Deze inzichten zullen mij helpen zowel in mijn loopbaan als preventieadviseur en onderhoudsverantwoordelijke.

      De aanpak was interactief en boven verwachting! 

      R.S. - Maintenance manager / preventieadviseur