Jobadvies en training voor de ingenieur

Engineering your career | voor en door ingenieurs.

  Plan een adviesgesprek in 

Coaching en trainingen voor  de ingenieur, hogere technische profielen en hun teams


 Jobadvies
 Soft skill trainingen
 Leiderschapstrainingen
 Teamontwikkeling
 Stress en burn-out preventie

Zet een ingenieurscoach/trainer in als spiegel, klankbord en inspiratiebron.

Contacteer ons


Waarom PROPEL?

Onze ondersteuning zet de ingenieur in zijn kracht, verbetert zijn communicatievaardigheden, conflicthantering, overtuigingskracht, leiderschap; vergroot zijn contextgevoeligheid, stimuleert zijn zelforganisatie en helpt stress te verminderen. 

Kortom het is een andere manier om goed voor jezelf en je medewerkers te zorgen en dit door te investeren in welzijn en ontwikkeling. Mensen vormen de basis van een organisatie en gezien de huidige schaarste op de arbeidsmarkt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zich goed voelen.

Onze trainingen leggen een stevige basis voor vertrouwen en openheid. De eigenheid van de ingenieur wordt benut en de eigenaardigheden kunnen vaak ook een twist krijgen die hen in hun kracht doet staan.

Dit leidt tot meer werkplezier voor jou en je omgeving. En dat heeft op zich een positief effect op betrokkenheid en prestaties.

Als gecertificeerde coaches en trainers met een achtergrond in engineering en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, zijn wij in staat om een impactvolle aanpak te ontwikkelen en succesvol te implementeren.

Vraag een kennismaking aan 

Groeien in je job als ingenieur, manager of  hoger technisch opgeleide?

Op zoek naar meer loopbaangeluk of wil je graag doorgroeien in je carrière? Dan biedt PROPEL coaching en training (op maat) voor jou.

Net zoals machines beter functioneren zonder wrijving, kunnen ook ingenieurs beter functioneren als individu, als teamlid en als leider wanneer er geen wrijving of belemmeringen zijn. Onze emoties zijn hierbij een belangrijke indicator. Als we gemotiveerd, enthousiast, plezierig, vriendelijk en vrij voelen, zijn we goed afgestemd op ons werk en functioneren we optimaal. Maar als we ons futloos, gestrest, gefrustreerd of ziek voelen, kan er sprake zijn van frictie binnenin ons.

PROPEL helpt je de wrijving uit je innerlijke wereld te halen door middel van coaching en training. Wij bieden de olie voor deze 'machinerie', zodat je je beter in je vel voelt en optimaal kunt functioneren. Onze missie is om jou te helpen groeien en te gedijen in je loopbaan als ingenieur. 
 

Wat maakt PROPEL uniek?

Ingenieurs en technici worden doorgaans goed voorbereid op het technische aspect van hun werk, maar er wordt vaak minder aandacht besteed aan de ontwikkeling van sociale en zakelijke vaardigheden. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven tekorten ervaren op het gebied van communicatievaardigheden, leiderschap, organisatiegevoeligheid en werkattitude.

Bij PROPEL begeleiden we ingenieurs en technisch management om deze vaardigheden te ontwikkelen. We helpen hen om:

  • de voorbeeldfunctie op zich te nemen,

  • hun communicatieve vaardigheden aan te scherpen,

  • een bredere kijk op de onderneming te ontwikkelen,

  • authentiek leiderschap uit te stralen,

  • hun team te motiveren en uit te blinken in zelforganisatie.

PROPEL helpt de competentiekloof te overbruggen door middel van coaching en training voor ingenieurs. Effectief gedrag kan een hefboomeffect creëren voor kennis en vaardigheden. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, kunnen ingenieurs het verschil maken voor jouw organisatie.


 
 

Ingenieur / Leidinggevende

Ben je als particulier op zoek naar loopbaanbegeleiding, individuele coaching, een groeitraject of een training? Dan kan je ons terecht.

Wij bieden trainingen om jou te helpen bij het ontwikkelen van je vaardigheden, het bereiken van je doelen en het vinden van meer voldoening in je werk en leven. Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, loopbaanadvies, een betere balans tussen werk en privéleven of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, wij kunnen je helpen om het beste uit jezelf te halen en je volledige potentieel te benutten.

Ontdek ons aanbod

Team / Bedrijf

Ben je als organisatie op zoek naar een groeitraject, training of teambuilding, dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Wij bieden (op maat gemaakte) programma's en diensten om jouw organisatie te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden, het verbeteren van prestaties en het stimuleren van groei en ontwikkeling. We helpen je om jouw doelen te bereiken en de productiviteit en motivatie binnen jouw organisatie te verhogen. Onze aanpak is gericht op het bieden van praktische oplossingen.

Ontdek ons aanbod

Waarom kiezen voor PROPEL?

Interactieve formats

Onze tools brengen je voorbij het denken: bewegen, voelen, creëren kan ons zoveel leren.

Beleving staat centraal

Krijg de tools in de vingers door ze zélf te doorvoelen: Oefenen met je medecursisten om nieuwe strategieën te verankeren in je leven.


Systemische benadering

PROPEL bekijkt de mens in al zijn facetten. Welke patronen, omgevingsfactoren spelen een rol in de coachingsvraag?

Getuigenissen

Aangenaam verrast

Het was zeker geen evidentie in onze organisatie om coaching in te zetten, er bestond toch enige scepsis.  Wij zijn echter aangenaam verrast.  De combinatie die PROPEL aanbiedt van coach én ingenieur heeft zeer goed gewerkt.  Deze manier van begeleiden zal in de toekomst meer ingezet worden.

G.L., HR manager

Origineel

PROPEL is zonder meer een lichtpunt in HR-land. Zij steken er op diverse vlakken bovenuit.

Geen platgetreden paden maar een originele én persoonlijke aanpak die blijk geeft van een zeer diepgaande bagage in coaching en training. Inspirerend en verfrissend!

M.L.

Sprong durven nemen

Na 3 maand aan de slag als projectingenieur wil ik je toch nogmaals bedanken voor de begeleiding en de goede tips. Zonder jouw begeleiding had ik een functie als projectingenieur nooit aangedurfd! (en de sprong nooit durven nemen). 

C.V.

Inzichten

Ik vond de loopbaanbegeleiding zeer toepasbaar. De coach heeft mij onwaarschijnlijke inzichten meegegeven die ik, als rationeel persoon, niet voor mogelijk had geacht. Ik had dit veel eerder moeten doen. Bedankt!

T.C.

Grote impact

Ik ben aan de loopbaanbegeleiding begonnen omdat ik vond dat ik nood had aan iets dat me houvast zou bieden om op moeilijke situaties te kunnen reageren. Dit was noodzakelijk in het vooruitzicht van een promotie. Ik had geen idee dat dit zo'n grote impact op me ging hebben. Ik ben veel bewuster geworden van wie ik ben en wat in me zit en heb beter leren luisteren naar mezelf.

S.V.B.

Zeer leerrijk

Een zeer leerrijke ervaring, die mij nieuwe inzichten in mezelf hebben verschaft. Deze inzichten zullen mij helpen zowel in mijn loopbaan als in mijn privé. De aanpak was een heel persoonlijk, boven verwachting! 

C.V.

Propel your engineering career.

Beslis zelf hoe je wil groeien als mens en in je functie.

VDAB Loopbaancheque

Praktisch

De duur van onze coachingstrajecten varieert en is afhankelijk van jouw functie, je uitgangspositie en je doelstellingen. We stellen het coachingstraject samen op basis van jouw persoonlijke doelen. Indien nodig kunnen we persoonlijke begeleiding aanvullen met workshops die passen bij jouw behoeften en doelen.

Onze coachingstrajecten kunnen in aanmerking komen voor de loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Dit betekent dat je voor slechts €90 zeven uur professionele coaching kan krijgen (met een werkelijke waarde van €1.271).

Klik hier voor meer info op de VDAB website.

Ik wens een gratis kennismakingsgesprek

KMO-Portefeuille

Praktisch

Als beoefenaar van een vrij beroep, kleine onderneming of middelgrote onderneming kun je aanspraak maken op overheidssteun van 20% of 30% wanneer je investeert in opleidingen of adviezen voor jezelf of je werknemers.

Klik hier voor meer info over KMO-P op de Vlaio website.


Ik wens een gratis kennismakingsgesprek

Onze samenwerkingen

We zijn in goed gezelschap. Deze bedrijven maken gebruik van onze diensten.

 

 

 

Onze kwaliteitslabels

 

CERTO Gecertificeerd Outplacementbureau
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!