Optimaal functioneren als ingenieur | hoger technisch opgeleide | manager | team

VDAB LOOPBaancheque

Wat houdt een VDAB loopbaancheque in?

Met een loopbaancheque van de VDAB kun je voor slechts 90 euro genieten van zeven uur professionele loopbaancoaching, een dienst die normaal 1271 euro kost! De cheque kan aangevraagd worden voor coaching van 3u en/of 4u. Ben je benieuwd of je recht hebt op deze cheque en of je in aanmerking komt? Lees dan verder om te ontdekken of jij gebruik kunt maken van de professionele begeleiding door onze loopbaancoaches. Neem alvast eens een kijkje naar onze coaches.


Hoelang zijn loopbaancheques geldig?

De loopbaancheque van VDAB blijft 3 maanden geldig en kan na afloop niet verlengd worden. De exacte vervaldatum vind je op de cheque. Wanneer je voor deze datum geen loopbaanbegeleiding hebt afgenomen, verliest de cheque zijn geldigheid.


Edenred zal het bedrag dat voor de cheque betaald is terugbetalen. Je houdt altijd de mogelijkheid om in de toekomst nog eens een nieuwe loopbaancheque aan te vragen.

Beide loopbaancheques meteen gebruiken?

 Je hoeft de twee VDAB loopbaancheques niet verplicht direct na elkaar te gebruiken. Wanneer je de tweede cheque aanvraagt en gebruikt, kun je zelf kiezen: ofwel direct na de eerste cheque of met een korte tussenperiode. Belangrijk is echter dat je de tweede loopbaancheque binnen een termijn van 6 jaar na de eerste cheque aanvraagt en gebruikt.


Voor de tweede loopbaancheque moet je nog altijd voldoen aan de voorwaarden van de VDAB loopbaancheques, inclusief de eis dat je in voltijdse of deeltijdse dienst bent. 


Wie komt in aanmerking voor de VDAB loopbaancheque?

Om de VDAB loopbaancheque te bestellen, moet je algemeen gesteld op het moment van je aanvraag aan deze vier voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen:


Je woont in Vlaanderen of Brussel.

 

Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer  ambtenaar, zelfstandige of zaakvoerder*.

 

Je hebt minimum zeven jaar werkervaring.

 

Je volgde de voorbije zes jaar nog geen  loopbaanbegeleiding   met deze cheques.

*of daaraan gelijkgestelde werksituatie zoals IBO, HIO, leerkracht, ziekte-uitkering, zwangerschaps- en ouderschapsverlof… (zie uitzonderingen)

       Wat gebeurt er na jouw aanvraag?

       • VDAB controleert of je in aanmerking komt.

       • Indien je in aanmerking komt, dan krijg je van VDAB bevestiging en krijg je van de firma Edenred een overschrijvingsformulier voor 40 euro via e-mail of post.

       • Als je aanvraag wordt afgewezen, ontvang je een bericht van de VDAB met de reden van afwijzing. Bij vragen of als je het niet eens bent met de beslissing, twijfel dan niet en bel gratis naar 0800/30700. Wil je liever eerst overleggen met ons? Aarzel dan niet en neem contact op via 0477/8 5599 8.

       • Heb je het bedrag betaald? Dan ontvang je binnen de zes werkdagen je digitale loopbaancheque van Edenred via e-mail.

       • Heb je na zes werkdagen nog geen cheque gekregen? E-mail dan eens naar lb.cheque@vdab.be of bel hen op 0800/30700.
       • Meld je aan via het contactformulier hieronder dan zorgen wij dat de coach contact met jou opneemt. Je kan meer lezen over loopbaanbegeleiding op deze webpagina.

       • Je kunt je cheques voor loopbaanbegeleiding per email aan je loopbaancoach bezorgen, of als je dat liever hebt, afdrukken en meenemen naar de eerste sessie bij je coach.
       • Meld je aan voor je sessie loopbaancoaching.

       Veelgestelde vragen

       Je kan online via 'Mijn loopbaan' loopbaancheques bestellen.

       • Surf naar de VDAB website en log je in met jouw persoonlijke account. Nog geen VDAB-account? Dan word je uitgenodigd er één te maken.

       • Kies in Mijn loopbaan in het rechtermenu voor de link ‘Aanvraag loopbaancheques’.

       • Je kan slechts één VDAB-loopbaancheque per keer bestellen.

       • Heb je reeds vier uur begeleiding gevolgd, dan kan je een tweede VDAB-loopbaancheque voor drie uur bestellen. Je kan maximaal twee cheques voor loopbaanbegeleiding per zes jaar aanvragen.

       • Per loopbaancheque betaal je 40 euro.

       Voorwaarden om een loopbaancheque te bestellen

       Kom ik in aanmerking voor loopbaanbegeleiding? Kijk op de VDAB website voor meer informatie.

       Vraag jouw gratis infogesprek aan met een coach in jouw regio!

       Bedankt voor je bericht

       Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.


       Ben jij een ingenieur, IT'er, technisch of wetenschappelijk hoger opgeleide

       en zoek je naar een spiegel, klankbord en concrete tips & tricks om meer geluk en voldoening te vinden in jouw werk? Dan is coaching en training bij PROPEL precies wat je nodig hebt!


       Wij bieden begeleiding om jouw welzijn en mentale gezondheid te verbeteren en te groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Ook bieden we trajecten aan om jouw communicatievaardigheden, leiderschap en/of contextuele gevoeligheid op een hoger niveau te tillen.
       PROPEL - Engineering your career

       Beslis zelf hoe je wil groeien als mens en in je functie.

       VDAB Loopbaancheque

       Praktisch

       De duur van onze coachingstrajecten varieert en is afhankelijk van jouw functie, je uitgangspositie en je doelstellingen. We stellen het coachingstraject samen op basis van jouw persoonlijke doelen. Indien nodig kunnen we persoonlijke begeleiding aanvullen met workshops die passen bij jouw behoeften en doelen.

       Onze coachingstrajecten kunnen in aanmerking komen voor de loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Dit betekent dat je voor slechts €80 zeven uur professionele coaching kan krijgen (met een werkelijke waarde van €1174).

       Klik hier voor meer info  op de VDAB website.

       Ik wens een gratis kennismakingsgesprek

       Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

       KMO-Portefeuille

       Praktisch

       Als beoefenaar van een vrij beroep, kleine onderneming of middelgrote onderneming kun je aanspraak maken op overheidssteun van 20% of 30% wanneer je investeert in opleidingen of adviezen voor jezelf of je werknemers.

       Klik hier voor meer info over KMO-P op de Vlaio website.


       Ik wens een gratis kennismakingsgesprek