Loopbaanpijn: Bestaat er een medicijn?

 

Loopbaanpijn is alles wat in de weg staat van jouw loopbaangeluk. Het is de verzamelnaam voor de ongemakken die je kan ervaren in je job. Daardoor kan je het gevoel krijgen dat je niet meer in de juiste job zit. En dan begin je met de zoektocht naar een andere job, of erger, als het probleem langere tijd aanhoudt, riskeer je ziek te worden.

Schrik dus niet als je in dezelfde periode maag-, nek- of rugklachten krijgt of je de muren kan oplopen van de hoofdpijn. Loopbaanpijn wordt immers fysiek voelbaar. Zonder tastbare oplossing hiervoor steven je af op een burn-out, bore-out, of een depressie. Voorkomen is dus beter dan genezen!

Oorzaken van loopbaanpijn

Welke oorzaken of aanleidingen kunnen er zoal zijn voor loopbaanpijn? Een slechte werksfeer, uitputting, geen groeiperspectief, verveling, onderwaardering, hoge werkdruk, gebrek aan begrip, eentonig werk,… het zijn slechts enkele van een hele resem omstandigheden waar velen mee kampen. Door langdurige blootstelling aan zo’n loopbaanpijnen ontstaat er stress die zijn fysieke vertaalslag maakt zoals hierboven opgesomd.

Het beste medicijn tegen loopbaanpijn

Loopbaanbegeleiding is het beste medicijn tegen loopbaanpijn! We hebben allemaal een aantal basisbehoeftes die hun vervulling nodig hebben om loopbaangeluk te ervaren. Dus hoewel de oplossing voorhanden is -vervul die basisnoden-, laat onze kennis van deze noden vaak te wensen over. En dat is precies waar een loopbaancoach het verschil in kan maken.

Weet jij wat jou echt gelukkig maakt in jouw job? Zo ja, vind je dit dan ook terug in jouw huidige job? Soms ligt de oorzaak van jouw pijn in je werkomgeving, maar het kan evengoed zijn dat je zelf in de weg staat van jouw loopbaangeluk. Dat bepaalde overtuigingen, denkpatronen die er bij jou ingebakken zitten, het je moeilijk maken om loopbaangeluk te ervaren.

Het is precies met deze vraagstukken dat een NextStep loopbaancoach jou kan helpen! Ruil je loopbaanpijn dus in voor loopbaangeluk…

Maak komaf met jouw loopbaanpijn en ga voor meer loopbaangeluk. Via loopbaanbegeleiding ontdek je wat jouw loopbaanpijn veroorzaakt en hoe je er van af komt! Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan met een coach uit jouw buurt.

Inge getuigt over loopbaanbegeleiding na burn-out