COACHEND leidinggeven voor ingenieurs

De volgende stap in je carrière planning

Als ingenieur en STEM-professional ligt jouw kracht in het oplossen van technische problemen en het verkrijgen van diepgaand inzicht in complexe vraagstukken. De sleutel tot een succesvol project gaat verder dan technische excellentie; het vereist de vaardigheid om mensen effectief aan te sturen en te motiveren.

Hoewel de opleiding van ingenieurs zelden focust op deze 'zachte' vaardigheden, kan het negeren ervan het succes van een project ondermijnen.

Voor veel ingenieurs is coachend leidinggeven aan teamleden of collega's een onontgonnen gebied. Het ontwikkelen van deze vaardigheden heeft een aanzienlijke impact op jouw persoonlijke groei en carrière-potentieel.

 Effectieve communicatie, gebaseerd op coachende technieken, leidt tot meer gemotiveerde en betrokken teamleden, wat op zijn beurt jouw rol als leider versterkt.

 Door jezelf te bekwamen met deze soft skill, vergroot je niet alleen jouw impact op projecten, maar leg je ook een solide basis voor jouw verdere carrièrepad.

 Het investeren in jouw 'toekomstige' rol of ambitie begint al bij het beter worden in je huidige rol. Je bereidt jezelf voor op toekomstige leiderschapskansen.

Groei verder dan je technische expertise en ontdek coachend leidinggeven voor een succesvolle evolutie in je carrière als ingenieur en STEM-professional.

Leg je carrière uitdaging aan ons voor en ga naar huis met concreet advies/inzicht via een graties adviesgesprek.

​​Boek hier je gratis adviesgesprek

Vragen of meer info ? Wij helpen je graag verder.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.

Surplus voor ingenieurs

Coaching is de oplossing die jou als ingenieur de kans biedt op op lange termijn je invloed te vergroten en meer succes te halen in je projecten of afdeling. Van 'domineren' of 'smeken' leer je 'mensen meekrijgen' en dat op een heel andere manier dan je een voetbaltrainer langsheen de zijlijn ziet doen: niet roepen en schreeuwen maar door de juiste vragen te stellen en op 'de juiste knoppen' te duwen. Het bewustzijn van betrokken medewerkers vergrotengedrag bijsturen en impact hebben op de sfeer en samenhorigheid in je team zullen jouw deel worden dankzij een coachende communicatiestijl.

In de training Coachende vaardigheden voor ingenieurs leren we jou een aantal vaardigheden die uitermate geschikt zijn voor ingenieurs die anderen dagdagelijks moeten aan- of bijsturen en begeleiden in projecten, verantwoordelijkheid dragen voor een afdeling of leiding geven. Door deze bijscholing te volgen, zal je effectieve coachende vaardigheden ontwikkelen die je helpen om duurzame resultaten te halen en samen met je organisatie een positieve en resultaatgerichte werkomgeving te creëren.

De trainers, Els en Filip, werken met wetenschappelijk en empirisch onderbouwde communicatie- en coachingmodellen. 

      coachende ingenieur

      Ontdek hoe je als ingenieur met een coachende intentie :

      • je collega's en de organisatie op een meer ontspannen manier meeneemt in je verhaal
      • het gedrag van medewerkers kunt veranderen, door nieuwsgierigheid en betrokkenheid te tonen én hun onderliggende weerstanden te bevragen 
      • meer medewerkers en collega's in de organisatie warm maakt voor je project of aanpak 
      • gesprekstechnieken hanteert die knelpunten zichtbaar kunnen maken en constructief en opbouwend naar duurzame oplossingen kunnen leiden
      • de samenwerking binnen de organisatie kunt verstevigen door in te zetten op vertrouwen, verbondenheid en betrokkenheid      Voor geeft deze training ?

      De trainers zijn Els Schrauwen (ingenieur, organisatiecoach en preventieadviseur) en Filip Bauwens (ingenieur, hoofdtrainer en -coach en zaakvoerder PROPEL)

      Els is een ervaren leidinggevende in het bedrijfsleven die een structurele aanpak combineerde met een mensgerichte werkwijze en focus op de medewerker. Ze is bio-ingenieur en opgeleid als Preventieadviseur niveau 1 en Certified Personal coach.

      Filip is Professional Certified Coach (PCC) bij ICF en ervaren trainer en spreker. Hij is industrieel ingenieur & licentiaat industrieel beleid , gegradueerde in de toegepaste ethiek, professional pilot en heeft jaren ervaring als  verantwoordelijke in verschillende sectoren. Hij is stichter van PROPEL, loopbaangeluk en voorheen ook non-profit organisaties zoals Kauri of het Vlaams Netwerk voor Zakenethiek.

      Wat maakt deze bijscholing uniek ?

      Verbinding

      Deel ideeën, vragen, ervaringen en opmerkingen. Wij brengen professionals samen om met elkaar in dialoog te gaan over hoe we communicatie verbeteren en motivatie kunnen verhogen. En dit op een coachende manier.

      Doelgericht 

      In deze unieke training ontdek je de kracht van coachende vaardigheden waardoor je sneller resultaten boekt. Door je coachende aanpak word je een gewaardeerde partner binnen je organisatie en vergroot je je sl(a)agkracht.

      Onderbouwde actie

      Krijg inzichten die wetenschappelijk en empirisch onderbouwd zijn en waarmee je meteen aan de slag kan. Deze training is hands-on en dus geen sit back and relax. We werken met concrete casussen uit de praktijk.

      Toegankelijk

      Deze training is bestemd voor alle ingenieurs, ongeacht hun niveau of specialisatie. Het is boeiend je collega's beter te leren kennen over de sectoren heen!


      Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

      Deelnemers aan het woord  

      Inzichten

      Ik vond deze training pittig maar zeer toepasbaar.

      Ik heb een aantal nieuwe inzichten gekregen rond mijn eigen stijl van communiceren en hoe ik dit beter kan doen.

      T.C. - ir en Preventieadviseur

      Grote impact

      Ik ben aan deze training begonnen omdat ik vond dat ik nood had aan iets dat me houvast zou bieden om op moeilijke situaties te kunnen reageren.

      Ik had geen idee dat dit zo'n grote impact op me ging hebben. Ik ben veel bewuster geworden van hoe ik communiceer en welke gevolgen dit heeft.

      Silke B. - ingenieur

      Zeer leerrijk

      Een zeer leerrijke training, die mij nieuwe inzichten in mezelf heeft verschaft. 

      Deze inzichten zullen mij helpen in mijn loopbaan als ingenieur en manager.

      De aanpak was interactief en boven verwachting! 

      R.S. - ingenieur