Self-management

Op deze dag vloeit alles samen en werken we rond self-management. Je geeft een passende plaats in je leven én werk aan discipline, genieten en ambitie. Zo maak je de beweging die echt bij jou past én die een diepere verankering krijgt in je dagelijkse praktijk. Je plaats in nemen in de wereld is een hele evenwichtsoefening, waarbij je niet anders kan dan jezelf zijn.

De basis voor zelfsturing ligt in het leren leven vanuit de juiste gemoedstoestand en attitude, gecombineerd met een groot zelfbewustzijn en oog voor balans in je leven.
Dat is op zich een hele uitdaging, waarvoor we een werkzame methodiek met instrumenten en inzichten aanreiken en deze toepassen op jouw eigen context. Zo wordt het voor iedereen concreet.

self-management workshop

Voor wie?

 • Stel je gemakkelijk uit?
 • ZIe je soms het bos niet meer door de bomen?
 • Wil je met meer vertrouwen je pad bewandelen?
 • Is een hoog zelfsturend vermogen een teken van persoonlijk meesterschap voor jou?
 • Wil je je koers stabiel varen?
 • Wil je een leven in balans?

Dan kan je sprongen vooruit maken in deze workshop.

Wat mag je verwachten?

We gaan aan de slag met jouw ambities. Ambities geven je leven doelgerichtheid, je bekent als het ware kleur.

We nemen ook ‘lessons learned’ mee uit het verleden, zodat je weet hoe deze je laten afwijken van je pad en je daarop bedachtzaam kan zijn.

We oefenen in het genieten van het pad terwijl we onderweg zijn, al lerende.

Ambitie, discipline en genieten kunnen hand in hand gaan!

Na deze workshop heb je geleerd:

 • voeling te krijgen en te behouden met je eigen kompas
 • met zin voor realiteit je eigen toekomst te plannen om vervolgens dit plan ook weer voldoende los te laten
 • open te staan voor de feedback die ons dagelijks gegeven wordt
 • je plan tot een levendig geheel te kneden
 • connectie te maken met je keuzes en wat het jou en je omgeving oplevert
 • win-win na te streven voor jezelf en je omgeving
 • attitudes te integreren die je helpen steeds meer te leven als tevreden en ambitieus  mens
 • dilemma’s te overstijgen
 • in voeling te blijven met de kracht van je pad
 • te begrijpen hoe je leerproces hier deel van uitmaakt
 • onzekerheid te aanvaarden en risico’s te durven nemen
 • focus te houden op positieve keuzes
 • te genieten van de afgelegde weg
 • intenties voor jou te laten werken
 • werk en privé in elkaar te laten overvloeien zonder dat het ene het andere overwoekert

Je voorkomt er uitstelgedrag door of het ander uiterste: roekeloze daden. Onzekerheid, keuzestress (kiezen is verliezen! – gevoel), richtingloosheid,… worden in een ander daglicht geplaatst.  Ze helpen je eruit te leren en sterker te worden!

Praktisch

Wat?

De workshop is intensief, persoonlijk en zet je in je kracht. De werkmethodieken zijn gevarieerd en brengen je voorbij het denken. Er wordt steeds in kleine groepen gewerkt (max 8p). Een eenvoudige lunch en versnaperingen tussendoor zijn voorzien.

Prijs en subsidies:

PROPEL is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingscentrum. KMO-Portefeuille kan ingezet worden door zelfstandigen en KMO's, VDAB loopbaancheques en opleidingscheques kunnen ingezet worden door particulieren.

Prijs voor particulieren die loopbaanbegeleiding volg(d)en dmv VDAB loopbaancheques: 125€ voor 1 workshop (1 dag). Bovendien kan je gebruik maken van je opleidingcheques twv max 120€ waarvan je zelf 60€ bijdraagt. Hierdoor komt je eigen investering op 65€. Bij inschrijven krijg je verdere toelichting hoe jij je recht op loopbaancheques/opleidingscheques kan activeren.

Voor zelfstandigen en KMO's : 250€ (excl. BTW) voor 1 workshop (1 dag). 40% subsidie via KMO-portefeuille mogelijk. Bij inschrijven krijg je verdere toelichting hoe jij je KMO-P kan aanspreken.

Betalings- en annulatievoorwaarden

Trainer:

De workshop wordt gegeven door Filip Bauwens. Zijn stijl wordt door deelnemers als 'verfrissend, authentiek en positief confronterend' omschreven. 'Zachte kracht en krachtige zachtheid' is een andere omschrijving. Humor en diepgang gaan hand in hand. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen. ICF is de internationale coaching federatie. 

Data en locatie:

De workshop gaat door op 21 juni 2019 van 9u30 tot 17u in BlinkOut, Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Deze workshop is te volgen als onderdeel van de workshopreeks Innerlijk Leiderschap.

In samenspraak met de trainer kan deze dag ook apart gevolgd worden.
Leerrijk, ervaringsgericht, “doen”! Verhelderend. Positief. Ik heb geleerd om mezelf beter te presenteren en te reageren met gelijke kracht. De kleine groep was een geschikte setting om iedereen aan bod te laten komen. Dat maakt het ook wat intenser. Ik vond het een diepgaande ervaring.

Anoniem

De opleiding was zeer interessant en vooral praktisch. Dankzij de oefeningen kan ik mijn ankerpunt en boom gebruiken om mijn zelfvertrouwen te versterken. “Ik ben oké”. Het was een fijne groep, de sfeer was ontspannend. Opbouwende cursus!

 Anoniem

Ik heb geleerd dat ik een groot deel van mijn leven heb laten leven en dat ik het nu echt in mijn eigen handen neem en zelf (be)leef!

Anoniem

Neem zeker een kijkje bij de andere workshops van onze reeks ‘innerlijk leiderschap: Ontdek je drijfveer – Behaal je doelen – Efficiënt communiceren – Jezelf in de markt zetten – Self-management

Deel dit:

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in