Organisatieopstelling

=

Organisaties  merken soms dat ze telkens opnieuw vastlopen in bepaalde thema’s. Hoe vaak er ook over gediscussieerd, geschoven of gereorganiseerd wordt, het lukt niet om tot een passende oplossing te komen. Je komt steeds terug op dezelfde impasse.

Wil je er als team of organisatie iets aan doen? Dankzij de techniek van de opstellingen leer je op een frisse manier naar de situatie kijken. Door er afstand van te nemen en het op een andere manier in de groep te bespreekbaar te maken kom je tot nieuwe inzichten. Oplossingen die nog nooit als mogelijkheid naar voren kwamen kunnen tot een compromis leiden waar alle partijen achter kunnen staan.

Praktisch

Bij organisatieopstellingen gebruiken we een techniek waarbij je situaties, personen en functies een plaats in de ruimte geeft. Daardoor kan je ze letterlijk leren zien, er afstand van nemen en ze analyseren zoals een buitenstaander dat zou doen. We schuiven op alle mogelijke manieren met de pionnen tot we een passende oplossing gevonden hebben.

Mogelijke thema’s:

  • Bepaalde posities raken maar niet (blijvend) ingevuld: hoe komt dit?
  • Een afdeling kampt steeds opnieuw met pestgedrag: hoe los je dit structureel op?
  • Je merkt dat een bepaalde functie of afdeling zeer vatbaar is voor burn-out: wat zijn de oorzaken en hoe pak je ze grondig aan?
  • Je familie lijdt onder spanningen in het familiebedrijf: hoe zie je het bedrijf los van de familiebanden zodat iedereen zich ongedwongen voelt en vrij is om eigen keuzes te maken?

Deze opstelling boeken voor je bedrijf? Neem contact op en we helpen je!

13 + 1 =

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in