Ontdek je drijfveer

De wereld waarin we leven wordt gekenmerkt door een constante stroom van nieuwe informatie. Wat is de waarheid en hoe ga je om met 1001 verschillende meningen en inputs? Hoe weet je dat je je eigen koers aan het volgen bent en niet die van een ander?

In deze workshop leer je je drijfveren kennen. Wat drijft jou en wat geeft je energie? Aan de hand van de technieken van storytelling leer je uit je eigen verhaal. Theoretische uitleg en praktische oefeningen wisselen elkaar steeds af. De voorbeelden worden geplukt uit je leven.

ontdek je drijfveer lifehack loopbaangeluk nextstep coaching

Voor wie:

 • Ben je op zoek naar de dingen die jou weer zin doen krijgen in het leven?
 • Wil je jezelf beter leren begrijpen en zo meer vat krijgen op je eigen verhaal?
 • Worstel je met je eigenwaarde omdat je de waarde van je verhaal niet inziet?
 • Ben je (het) moe en wil je meer energie krijgen?
 • Wil je de rode draad in je leven opsporen?
 • Zin om te ontdekken op welke manier jij de hoofdrol speelt in je eigen leven?

Je kan pas écht doelen kan stellen en groeien als je weet wat jou drijft. Je drijfveren of je wil zijn de dingen die jou vooruit helpen in het leven. 

Wat mag je verwachten:

Tijdens de workshop “Ontdek je drijfveer” leer je aan de hand van verhaaltechnieken hoe drijfveren werken en hoe je ze kan herkennen.

We werken aan de hand van een draaiboek met vragen, visualisatietechnieken en praktische oefeningen.

Vanuit de 12 fasen van ‘de reis van de held’ van Joseph Campbell leer je zien wat de essentie is van het mens-zijn en de reis die je maakt.

Waar kom je vandaan, waar wil je naartoe en wat kan je onderweg vooruit helpen? Je leert de (onbewuste) drijfveren benoemen die jouw handelingen bepalen.

 

Na de workshop “Ontdek je drijfveer”:

 • Heb je inzicht in je eigen verhaal: wat voedt jou en wat drijft je? Dit verhaal wordt een houvast om je toekomst vorm te geven.
 • Ontdek je waarin jij een held bent. Velen denken geen held te zijn. Het is verrassend te merken hoeveel impact het ontdekken van je eigen heldendom, in kleine of in grote dingen, jou doet groeien als mens.
 • Kan je je talenten benoemen die je tot nu toe benutte in je tocht: wat maakt jou uniek en waardevol? Je eigenwaarde krijgt een boost.
 • Krijg je weer meer energie doordat je glashelder weet wat voor jou belangrijk is in het leven.
 • Kan je feedback een plaats geven en constructief gebruiken om verder te bouwen aan je verhaal. Op deze manier blijf je steeds open staan voor persoonlijke groei.

Na deze workshop heb je meer inzicht in wat je drijft. Je leert de waarde zien van jouw persoonlijke verhaal voor jezelf en voor je omgeving. We zijn er van overtuigd dat de inzichten uit deze workshop enorm belangrijk zijn als basis voor het maken van de juiste levenskeuzes. Daarom bieden we de ‘Ontdek je drijfveer’ als eerste workshop aan in de reeks ‘Innerlijk leiderschap‘.

lifehack loopbaangeluk nextstep coaching
filip bauwens nextstep coaching

Praktisch

Wat?

De workshop is intensief, persoonlijk en zet je in je kracht. De werkmethodieken zijn gevarieerd en brengen je voorbij het denken. Er wordt steeds in kleine groepen gewerkt (max 8p). Een eenvoudige lunch en versnaperingen tussendoor zijn voorzien.

Prijs en subsidies:

PROPEL is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingscentrum. KMO-Portefeuille kan ingezet worden door zelfstandigen en KMO's, VDAB loopbaancheques en opleidingscheques kunnen ingezet worden door particulieren.

Prijs voor particulieren die loopbaanbegeleiding volg(d)en dmv VDAB loopbaancheques: 125€ voor 1 workshop (1 dag). Bovendien kan je gebruik maken van je opleidingcheques twv max 120€ waarvan je zelf 60€ bijdraagt. Hierdoor komt je eigen investering op 65€. Bij inschrijven krijg je verdere toelichting hoe jij je recht op loopbaancheques/opleidingscheques kan activeren.

Voor zelfstandigen en KMO's : 250€ (excl. BTW) voor 1 workshop (1 dag). 40% subsidie via KMO-portefeuille mogelijk. Bij inschrijven krijg je verdere toelichting hoe jij je KMO-P kan aanspreken.

Betalings- en annulatievoorwaarden

Trainer:

De workshop wordt gegeven door Filip Bauwens. Zijn stijl wordt door deelnemers als 'verfrissend, authentiek en positief confronterend' omschreven. 'Zachte kracht en krachtige zachtheid' is een andere omschrijving. Humor en diepgang gaan hand in hand. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen. ICF is de internationale coaching federatie. 

Data en locatie:

De workshop gaat door op 6 mei van 9u30 tot 17u in BlinkOut, Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Deze workshop is te volgen als onderdeel van de workshopreeks Innerlijk Leiderschap.

In samenspraak met de trainer kan deze dag ook apart gevolgd worden.

Ontdek je drijfveer

Mooie en eerlijke aandachtsverdeling over de deelnemers. Professionele gerichtheid op iedere deelnemer afzonderlijk als persoon op zich. Geen “veralgemeningen” of standaard uitdrukkingen. Interessante workshop vol van hartelijkheid, respect en empathie.

Dana Vervaet

Ontdek je drijfveer

Op het einde van de dag paste alles zo mooi in elkaar. De stukken kwamen naadloos samen.

Alex Görg

Ontdek je drijfveer

De workshop heb ik ervaren als leerrijk, zelfconfronterend en inspirerend. Je krijgt zin om stappen te zetten. De trainer neemt je mee in de flow. Er is een heel interactieve en participerende aanpak. Het onbewuste wordt helder gemaakt en krijgt woorden. Zeer verrassend!

Anoniem

Ontdek je drijfveer

Ontdek je drijfveer was een interessante dag met fijne mensen en diepgaande gesprekken. De workshop vond plaats in een kleine groep met een veilige sfeer. De gezellige accommodatie was een meerwaarde (lekker eten!). De trainer bracht alles erg professioneel, maar ook met persoonlijke warmte. Ik leerde dat ik goed op weg ben.

Thacha Ostyn

Ontdek je drijfveer

Ik heb geleerd dat ik een groot deel van mijn leven heb laten leven en dat ik het nu echt in mijn eigen handen neem en zelf (be)leef!

Anoniem

Ontdek je drijfveer

“De reis van de held” vond ik zeer leerzaam en ga ik zeker nog verder gebruiken. Vooral voor inzicht in de stappen en welke de volgende stap is die ik moet zetten wanneer ik vast zit in een bepaalde fase. Het beste aan deze workshop vind ik de reflectie/zelfinzicht, maar tegelijk kon ik ook leren van de anderen. De accommodatie en ontvangst was heel aangenaam.

Lana Partous

Ontdek je drijfveer

Het inzicht in het cyclisch “denk”-proces was verrijkend. De praktische aanpak en gemoedelijke sfeer vond ik het beste aan deze workshop. Ik voelde me op mijn gemak.

Francis Volckaert

Ontdek je drijfveer

Ik leerde dat veel mensen worstelen met hun richting in het leven. Er was een grote openheid van de deelnemers. Er was een creatieve aanpak met tekening die aanzette tot diep nadenken. Alles was tiptop in orde!

Katti Wellekens

Ontdek je drijfveer

Goede interactietechnieken die doelgericht zijn gekozen. Goede balans tussen info en doen! Daarnaast was het heel confronterend voor mezelf: gevoelens/gedachten/ervaringen. Er was een goede opbouw van de workshop om het uiteindelijke doel te bereiken: wat je allemaal kan bereiken met verhalen. Subliem!

Katrien

Neem zeker een kijkje bij de andere workshops van onze reeks ‘innerlijk leiderschap: Ontdek je drijfveer – Behaal je doelen – Efficiënt communiceren – Jezelf in de markt zetten – Self-management

Deel dit:

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in