Lezingen

Wil jij graag je werknemers of management informeren over topics zoals veerkracht bewaken en burn-out voorkomen, hoe teams en organisaties systemisch functioneren, wat loopbaancoaching voor jouw organisatie kan betekenen of sollicitatietraining?  Wij komen op vraag bij jouw organisatie langs en geven een interactieve lezing over deze thema’s.

Een lezing duurt gemiddeld 1.5 uur. Tijdens het eerste uur wordt het gekozen thema grondig belicht en leggen wij naast onze visie op het thema ook uit hoe er verder mee aan de slag kan gegaan worden. De lezing is steeds doorspekt met praktijkcases en herkenbare situaties.

Na het uurtje lezing is er ruimte om vragen te stellen of doen we extra oefeningen.

 

Loopbaancoaching: Maak kennis met de voordelen van loopbaanbegeleiding. Vragen zoals: wat levert het op, hoe verloopt een traject loopbaanbegeleiding, wat kost loopbaanbegeleiding, wanneer is het opportuun om loopbaanbegeleiding in te schakelen of te adviseren, hoe kan je de behoefte aan loopbaanbegeleiding herkennen bij je collega’s of medewerkers e.a. komen tijdens deze lezing aan bod.

burn-out/bore-out

Veerkracht stimuleren en Burn-out/ Bore-out voorkomen.Tijdens deze lezing leer je hoe een burn-out en bore-out tot stand komen en hoe je de signalen kunt herkennen. We geven je een aantal concrete preventietips mee voor jezelf en je medewerkers die ervoor zorgen dat je veerkracht toeneemt. Na deze lezing heb je inzicht in de materie en kan je er zelf verder aan de slag.

 

Systemisch werk. Maak kennis met het verrassende perspectief van systemisch werk. Je leert over de basiswetten die in elk systeem (en dus ook jouw team en organisatie) leven zoals plek, rangorde, geven en nemen. Echter vaak (net zoals in familie systemen), worden deze systemische wetmatigheden overtreden. Dit leidt tot een gebrek aan stroming en deze onbalans kan zich uiten in demotivatie, ziekteverzuim, gebrek of te veel aan verbondenheid,.. Leer de basiswetten van het systemisch werk en stel, aan de hand van eenvoudige oefeningen, zelf vast hoe deze jou, je team of jouw organisatie vooruit kunnen helpen.

Sollicitatietraining:  voor vele laatste jaar studenten is de stap naar de arbeidsmarkt een hele grote stap. Voor welke soort functies ben ik het meest geschikt, wat gaat me boeien en waar kan ik me aan geven? Welke zijn mijn talenten en waarin moet ik verder groeien? Hoe bepalend is die eerste job? Deze maar ook meer praktische vragen zoals: wat moet er (niet) in mijn CV staan, wat schrijf ik in mijn begeleidend schrijven, hoe bereid ik mijn interview voor en hoe bekom ik een fair loon, kunnen aan bod komen.

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in