Burn-out Bore-out workshopcyclus

Winnen aan veerkracht loont

Wat is de burn-out | bore-out workshopcyclus?

Tijdens deze cyclus van 6 workshops krijg je een diepgaande uitleg over hoe een burn-out | bore-out werkt. Je leert aan de hand van praktische oefeningen om je stressniveau onder controle te houden. Aan de hand van eigen voorbeelden en echte situaties creëer je je eigen stappenplan om een burn-out | bore-out tegen te gaan.

Er komen in totaal 6 thema’s aan bod die essentieel zijn in de aanpak van burn-out en bore-out:

ZELFZORG – GRENZEN – PATRONEN – VERANTWOORDELIJKHEID – PLEASER-GEDRAG – PERFECTIONISME

 

Herken je jezelf in het volgende scenario?

Je werkt te veel en neemt meer verantwoordelijkheid op dan je kan dragen. Je ergert je aan mensen die zich niet inzetten terwijl jij alles aan de gang probeert te houden. Niemand ziet hoe zwaar het allemaal wordt en elke dag voel je meer stress en spanning. Je hebt het gevoel dat je steeds meer, langer en sneller moet werken. Tot overmaat van ramp zorgt je lichaam er na een tijdje voor dat je het werk helemaal niet meer aan kan. Hoofdpijn, slapeloosheid, zelfs buikpijn of andere fysieke klachten komen steeds vaker voor. De huisarts schrijft je een tijdje thuis met de diagnose burn-out.

 

Hoe ga je verder? Hoe voorkom je dit scenario?

Tijdens 6 workshopavonden krijg je inzicht in hoe stress werkt en leer je preventief zaken op orde zetten in je gedachtegang zodat je de kans op burn-out | bore-out drastisch vermindert.

Wat mag je verwachten?

Gedurende 6 avonden leer je in de workshops over het ontstaan van je eigen gedachten en denkpatronen die voor stress zorgen en hoe je hier mee om kan gaan. Stap voor stap wordt je je bewust van hoe stress bij jou tot stand komt en hoe je dit kan afbouwen.

Je kan de workshops afzonderlijk volgen, maar samen versterken ze elkaar. 

Dit is een bijzondere coachingservaring waarbij niet alleen op mentaal vlak gewerkt wordt: je gaat ook fysiek, emotioneel en sociaal aan de slag. Praktische workshops in een haalbaar tempo voor iedereen die risico loopt op een burn-out of bore-out.

Na de workshopcyclus “Burn-Out | Bore-out”

  • Heb je inzicht in verschillende soorten stress, de oorzaken en preventie
  • Begrijp je faalangst, heb je zicht op je eigenwaarde en kan je grenzen stellen
  • Ken je jouw grens in wat te veel is, voldoende of te weinig
  • Kan je gebruik maken van effectieve technieken om om te gaan met burn-out | bore-out
  • Zie je de invloed van het totaalbeeld: ontspanning, beweging, voeding
  • Weet je wat voor jou energie-vretende en energie-gevende componenten zijn
  • Kan je op zoek gaan naar een gepaste uitdaging voor jezelf
  • Denk je weer op een positieve manier

Je krijgt een volledig beeld over hoe je burn-out | bore-out voor kan zijn aan de hand van simpele aanpassingen in je dagelijkse leven. Wat telt is dat jij je leven stuurt in de richting van je eigen wensen met aandacht voor de invloed die je context op jou heeft.

Trainer:

Jouw trainer is Filip Bauwens, coach en zaakvoerder van PROPEL. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen.

Ik heb de workshop als bijzonder interessant ervaren. Nog beter was geweest dat ik deze workshop gevolgd had VOOR deze vorm van depressie mij te pakken had. Ik volgde in het verleden al veel cursussen of bijscholingen, zelden van dit niveau! De kennis en rust van de trainer én de manier waarop die vol geduld iedereen in zijn waarde laat vond ik top. Dit alles overgoten met een sausje heerlijke humor.

Brigitte Leloup

 

 

 

Het concreet uitwerken op je dagelijks leven door voorbeelden te zoeken en ze te delen met de anderen, vond ik het beste aan deze workshop. Zeer mooie locatie, zachte begeleiding en toch concreet.

– Leen

 

 

 

 

Ik heb mijn grenzen leren bewaken en kan nu meer voor mezelf opkomen. Je leert hierdoor sterk aan jezelf werken. Super toffe begeleider. We kregen steeds de tijd om uitvoerig onze mening, gedachten en gevoelens te delen.

– Vanessa D.P.

 

 

Praktisch

De workshops duren anderhalf uur (van 19u30-21u) en gaan door in kleine groep bij

PROPEL,
Rood Beeldekenstraat 23 te Merelbeke,

OF

Flux Gezondheidscentrum te Zandhoven

OF

Boshuisje Zoersel
Boshuisweg 1, 2980 Zoersel

 

Prijs en kortingen:

a) Je betaalt in één keer voor 6 workshopavonden:

€100 (Gebruik van opleidingcheques mogelijk)

Inschrijven voor het volledige traject dat start op :

b) Je schrijft je in voor één (of meerdere) workshop(s).

€20 per workshop. Geen kmo-portefeuille of opleidingcheques mogelijk. 

Workshops in Bottelare:
Workshops in Zandhoven:
Workshops in Zoersel:

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in