We willen krachtig leiderschap, mensen die ons kunnen inspireren, politiekers met een lange termijn visie die verzaken aan populisme… Het zijn diepe verzuchtingen in onze maatschappij. De schreeuw naar een krachtiger leiderschap weerklinkt al langer.

Waarom zijn er zo weinig sterke leiders? In de politiek en in het werkveld… Sterke leiders die vanuit authenticiteit en verbondenheid visionaire keuzes maken die goed zijn voor mens, maatschappij en de aarde. Niet om één of ander bedrijf te verrijken of om meer stemmen binnen te halen. Om te doen wat moet gedaan worden. Om te doen wat binnen een visie past die op een hoger doel gericht is.

Selbstvergessenheit vs. krachtig leiderschap

En hier ligt de crux. Zo’n hoger doel is iets dat je aanvoelt, dat je van binnenuit inspireert. En dus is contact met die binnenwereld cruciaal. En daar knelt het schoentje. Je ouders vertellen je wat fatsoenlijk is. Je leerkracht geeft jou een pre-cooked schotel. ‘Je leert dat en dat en kotst het hier voor mij uit en als dat identiek is dan ben je geslaagd. Hoe exacter de kopie, hoe tevredener ik ben.’ Dit is een karikatuur, maar de essentie is zo.

Zo leid je mensen in de ‘Selbstvergessenheit’ zoals Heidegger het noemde. We vergeten onszelf en daarmee ook de verbinding met ons hoger doel. Daar terug contact mee maken is geen evidentie. Je kan een boom die scheef gegroeid is ook niet recht krijgen door eens te wijzen wat de juiste richting is.

Terug leren contact maken met ons innerlijk, daar woorden aan geven en van daaruit in communicatie gaan met anderen, dat is de uitdaging die we aangaan in het Traject Innerlijk Leiderschap.

De vruchten van een sterk innerlijk leiderschap

Er is meer dan ooit nood aan krachtige leiders die werken vanuit die innerlijke verbinding. Wie geconnecteerd is met zichzelf, wordt niet afgeleid door wat de wereld allemaal van jou wil. Mensen voelen meteen de bezieling in wat je vertelt, ze kijken je niet aan alsof je van een andere planeet komt.

Geaarde mensen, authentieke mensen,… het zijn begrippen die we kunnen associëren met leiders die van binnenuit werken. Ze zijn standvastig want ze weten hun richting. Ze zijn empathisch want ze beseffen dat er vaak een weg moet afgelegd worden, ook individueel. Ze zijn communicatiever omdat ze beseffen dat het helemaal geen zin heeft om een doel te bereiken alleen. Samen, dat is het doel.

Ons Traject Innerlijk Leiderschap wil daaraan een bijdrage leveren. In zes dagen werken we aan het bewustzijn van wie je bent, neerzet en aan je innerlijke verbinding. Om van daaruit te zijn wie je bent. In je kracht te staan. Keuzes te maken. Anderen te kunnen meenemen.

Klaar om jouw innerlijk leiderschap onder de loep te nemen? Durf je de verbinding met jezelf opnieuw opzoeken? Kan je niet wachten om het effect te voelen van krachtig in de wereld te staan?
Schrijf je hier in voor dit 6-daags traject. De wereld heeft jouw unieke zijn nodig.

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in