Wordt jouw organisatie geplaagd door interne strubbelingen? Bemerk je jaloezie en vijandigheid tussen de verschillende afdelingen? Is de sfeer tijdens vergaderingen om te snijden? Opgelet, dat klinkt alsof je in een zogenaamde ‘rode zone’ organisatie werkt. Gelukkig kan het ook anders! Jim Tamm werkte 5 strategieën uit om de interne samenwerking in je organisatie te boosten. Niet enkel aangenamer voor jou, maar ook voor je bedrijfsresultaat!

Radical Collaboration®: Rode, Roze en Groene Zones.

In de visie van Radical Collaboration® zijn Groene Zones plekken waar er er veel vertrouwen, dialoog, openheid, wederzijdse steun, samenwerking en een gedeelde visie heerst. Mensen zijn meer open en eerlijk, waardoor het gemakkelijker wordt om problemen aan te pakken. Men is immers bereid om openlijk moeilijke kwesties aan te kaarten. De creativiteit verhoogt doordat mensen meer risico’s durven te nemen. Als er iets fout gaat, ligt de focus veeleer op “leren uit” dan op “beschuldigen”.

Groene zone omgevingen helpen mensen om zich belangrijk, competent en gerespecteerd te voelen. Research toont aan dat Groene Zone organisaties op lange termijn veel beter presteren dan Rode Zone organisaties.

source: radicalcollaboration.com

Groene zone organisaties zijn succesvoller

Leiders van topbedrijven erkennen dat doeltreffend samenwerken niet alleen noodzakelijk is om succesvol te zijn, maar essentieel geworden is om te kunnen overleven. Organisaties kunnen immers niet competitief zijn als werknemers niet eerst intern kunnen samenwerken.

source: radicalcollaboration.com

Doeltreffend samenwerken is de snelste, gemakkelijkste en meest kostenefficiënte manier om als organisatie meer effectief en succesvol te zijn.

Bekijk de TEDx talk van Jim Tamm, grondlegger van de Radical Collaboration® methode, over Rode en Groene Zones en het overwinnen van defensief gedrag.

 

Hoe van je organisatie een Groene zone maken?

In de methode van Radical Collaboration® worden 5 strategieën aangereikt die helpen Groene Zone gedrag te stimuleren in je organisatie:

Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je? Je hoeft dit natuurlijk niet zelf uit te vinden! PROPEL coach Filip Bauwens volgde de officiële Radical Collaboration® Trainer Course. Je kan bij PROPEL voortaan de driedaagse opleiding volgen, waarin alle strategieën haarfijn worden uitgelegd, toegepast en ingeoefend. Zo heb je na drie dagen alle tools in handen om meer openheid, betrokkenheid, engagement, creativiteit en enthousiasme te creëren in jouw organisatie.

Op deze pagina vind je alvast meer info over de eerstvolgende opleidingsmomenten. Schrijf je vandaag nog in een maak je organisatie succesvoller én je medewerkers gelukkiger!

Deel dit:

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in