Outplacement na ontslag biedt nieuwe perspectieven. De outplacementtrajecten van PROPEL bestaan uit een deugddoende combinatie van individuele sessies en groepsworkshops. Tal van coachees plukten reeds de vruchten ervan, waaronder Chris en Karolien. We delen graag hun enthousiaste evaluaties!

Het outplacement traject van Chris

Ik vond de outplacement begeleiding véél meer omvattend en impactvol dan ik voordien verwacht had. De eerste weken/maanden ging de aandacht volledig naar het uitvissen van waar mijn moeilijkheden op het werk kwamen, en waar mijn sterktes en mijn struikelblokken lagen. Dit was een enorm intensief programma dat mijn leven werkelijk veranderd heeft. Ik heb zeer veel inzicht gekregen in mezelf en in anderen, en vind het nu veel gemakkelijker om mijn eigen weg te zien en te bewandelen. De weg naar je doel is even belangrijk als (of nog belangrijker dan) het bereiken van je doel. Dat zal ik nooit vergeten.

De coach die mij begeleid heeft was (en is!) enorm betrokken en gemotiveerd, en ook zeer motiverend. Zelfs als ik na vijf stappen vooruit er weer vier achteruit zette, bleef ze in mij geloven en kreeg ze me terug op mijn spoor, en daar heeft ze enorm veel energie en tijd in gestoken.

Dit was zoveel meer dan outplacement begeleiding…

Ik had niet verwacht dat deze coaching zo intensief ging zijn, en zo authentiek. Waar een eigen zaak starten voor mij altijd een droom geweest is waarvan ik dacht dat het te hoog gegrepen was, durf ik nu de stap te zetten. Hopelijk met begeleiding door Starterslabo, maar dan nog is dit een enorm grote beslissing, die ik niet alleen had durven of kunnen nemen.

outplacement voor ingenieurs

Het outplacement traject van Karolien

Toen ik startte met outplacement was ik al volop ‘in het wilde weg’ aan het solliciteren. Na vier sessies was het voor mij zeer duidelijk dat ik in de verkeerde richting aan het solliciteren was. Ik kreeg een zeer duidelijk doel voor ogen na het wegwerken van persoonlijke blokkades, sterktes en zwaktes die in kaart werden gebracht en de randvoorwaarden die moeten ingevuld zijn om je droomjob te kunnen uitvoeren.

Van zodra duidelijk was in welke functie en sector ik mijn droom kon najagen, kwam het solliciteren in een stroomversnelling. Twee maanden erna kreeg ik de blijde boodschap om mijn droomjob te kunnen uitvoeren!

Zonder de schitterende outplacement begeleiding had ik nooit gestaan waar ik nu stond en was ik ongetwijfeld in een job beland onder mijn eigen niveau.


Meer weten over outplacement? Bekijk ons aanbod of contacteer ons voor een gedetailleerde offerte.

Deel dit:

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in