‘Bewandel je eigen pad’, ‘Wees trouw aan jezelf’, ‘Volg je hart’,… Het zijn passepartout suggesties die je vaak krijgt wanneer je op een kruispunt in je leven staat. Maar hoe kan je nu weten wat je eigen pad is? En ‘trouw aan jezelf’, dat is zo vaag en abstract! En toch… dat er waarheid in zit, dat voel je zelf ook!
 
‘Het volle leven’ daar dromen we immers van. Je eigen mogelijkheden benutten, ten volle, dat is ‘de max’. Voel je die drang? Voel je dat verandering zich opdringt? Dan ben je op een kantelmoment gekomen, er dient zich een innerlijke transformatie aan. Aan jou om erop in te gaan!
 

Om die innerlijke transformatie te realiseren, is het belangrijk dat je opnieuw voeling krijgt met je innerlijke stem. Leren luisteren naar je innerlijke stem, is echter niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Van kinds af aan heb je immers geleerd om je innerlijke stem te temperen en te luisteren naar wat ouders, leerkrachten, de maatschappij,… van je verwachten. 

 

Je eigen pad volgen

Hoe je relatie met jezelf er aan toe is, kan je afleiden uit de dynamiek tussen jou en de mensen uit je omgeving. Observeer eens hoe je omgaat met de ander, wat je belangrijk vindt, wat je stoort? Wat begrijp je wel/niet aan hoe anderen op jou reageren? Op die manier leer je enorm veel over je manier van verbinden met anderen, de angsten die je sturen, de verlangens die je koestert.

Om in de verbinding te staan op een gezonde manier dien je ‘gecentreerd’ te zijn. Verankerd in jezelf.  Daarom gaan we op zoek naar je drijfveren. Wat motiveert/inspireert jou? Wat geeft je vuur? Waar word je nu eens echt enthousiast van? En wat wil je daar mee gaan doen? Leren luisteren naar je eigen intuïtie om beter te kunnen voelen wat jouw rol in het groter geheel is: dat is de uitdaging. Er bestaan daar heel leuke creatieve oefeningen voor: al doende leren over jezelf is een beleving op zich!

werken aan de relatie met jezelf

Na al dit denk- en voelwerk is het tijd om ook effectief aan de slag te gaan. Hoe wil je jezelf in de wereld neerzetten en hoe ga je om met de signalen die je van die buitenwereld ontvangt? Speel met je stem en je lichaamstaal en toon het enthousiasme dat je eerder voelde ook aan anderen.

De balans zoeken tussen wat je voelt, denkt, ervaart, realiseert en de wisselwerking tussen jezelf en anderen, dát is werken aan innerlijk leiderschap. Door de relatie met jezelf op een nieuwe manier te beleven, kan je er op vertrouwen dat je keuzes maakt die écht bij je passen. Door dit vertrouwen kan je een pad bewandelen dat nauw aansluit bij de essentie van wat je hier te doen hebt.

Hé…. , is dat niet aardig dicht bij ‘je eigen pad volgen’?

Sterke uitstraling

Samenvattend kunnen we dus zeggen dat ‘je eigen pad volgen’ betekent: werken aan de relatie met jezelf door te bouwen aan je innerlijk leiderschap. Dit levert je ontzettend veel rust en meer energie op! Piekergedachten, negatieve cirkelredeneringen, conflicten en ongenoegen kan je achter je laten doordat je voelt en weet wie je bent en vertrouwen hebt in je volgende stap. En dat vertrouwen straal je ook uit. Het maakt je aantrekkelijk.

Geprikkeld? Boost je innerlijk leiderschap in 6 dagen!

Trainer Filip Bauwens ontwikkelde een traject om in 6 dagen de relatie met jezelf te herstellen en je innerlijk leiderschap te (her)ontdekken.

In het Innerlijk Leiderschap Traject starten we met een tweedaagse rond communiceren en verbinden met anderen. Vervolgens zoomen we in op je drijfveren en doelen en hoe je jezelf aan de wereld toont. Tot slot leer je sturing geven aan je leven door te luisteren naar je innerlijk kompas.

Met speelse methodieken en creatieve tools stap je even uit het denken en piekeren. De groepsdynamiek geeft een extra dimensie aan dit transformatietraject. Kleine nieuwe gewoontes of perspectieven kunnen een heel nieuwe schwung aan je leven geven. Waar wacht je nog op?

Deel dit:

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in