Heb je wel eens loopbaanbegeleiding overwogen, maar zit je nog met enkele vragen? Weet dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten, waarin je al je praktische vragen met je coach kan bespreken. Hieronder verzamelen we voor jou alvast de 5 meest gestelde vragen die in zo’n kennismakingsgesprek aan bod komen:

1. ZAL LOOPBAANBEGELEIDING EEN OPLOSSING OPLEVEREN VOOR MIJN PROBLEEM?

Onbekend is onbemind. Loopbaancoaching vindt in Vlaanderen stilaan zijn weg, echter voor velen is het nieuw terrein. Wat velen niet weten is dat coaching een stiel is als een ander. De garagist kan nu eenmaal meer dingen herstellen aan je wagen dan jijzelf. Een loopbaancoach is de garagist van je loopbaanpad en is opgeleid om je doel duidelijk te helpen stellen, je kwaliteiten te helpen ontdekken/benoemen, je weerstanden en minder constructieve patronen te helpen doorbreken, jezelf te promoten, … Dat doet hij/zij met een toolbox, net zoals de garagist, en daarvoor werd de coach ook opgeleid. Telkens weer lezen we op de evaluaties hoe verrassend , verruimend, verrijkend en confronterend zo’n loopbaantraject is. 

2. DAT IS TOCH VOORAL ALS JE WIL VERANDEREN VAN JOB?

Velen vragen zich af of je ook loopbaanbegeleiding kan volgen als je niet op zoek bent naar een nieuwe job. Het antwoord is volmondig ‘ja’! Een loopbaancoach is ook het perfecte klankbord voor al je vragen over doorgroeien, work-life balance, zingeving in je job, relaties met collega’s of leidinggevenden, leiderschapscapaciteitenopleidingenzelfstandige worden enz. Onze slogan is dan ook: ‘een andere job, of anders in je job?!’. Je hoeft immers niet per sé van werk te veranderen om je opnieuw goed te voelen op je werk.

3. HOEVEEL KOST HET?

vragen over loopbaanbegeleiding logo loopbaanchequeWe weten allemaal graag of we het zullen voelen in onze portemonnee. Gelukkig valt dat heel goed mee! Wanneer je recht hebt op loopbaancheques van de Vlaamse overheid, betaal je slechts 10€ per uur dankzij de steun van de Vlaamse overheid! Je kan in totaal 8 uur professionele coaching krijgen aan dit gunstige tarief, en dat om de 6 jaar. Sommige ziekenfondsen betalen zelfs nog een stuk terug, vraag dat dus zeker eens na bij je eigen ziekenfonds.

Kom je niet in aanmerking voor de loopbaancheque, dan hanteert elke coach een eigen privaat tarief, dat schommelt rond de 60€ per uur.

Meer weten over de loopbaancheque? Lees hier verder.

4. HOE LANG DUURT HET?

Time is money… Besef echter dat twijfelen, piekeren en energieverlies jou heel veel ‘schwung’ kosten. Praktisch gezien geeft  één loopbaancheque recht op 4 uur coaching, die je spreid over minimaal 2 sessies van 2 uur. Meestal zit er 14 dagen tussen de sessies, maar je bepaalt samen met je coach hoe snel het vooruit moet gaan. Wil je na deze 4 uur nog verder gaan, dan kan je je tweede cheque aanvragen en nogmaals 4 uur coaching volgen. Na deze 8 uren zijn er doorgaans mooie resultaten behaald en heb je een concreet actieplan in handen.

Zijn er nog extra thema’s aan bod gekomen tijdens de coaching, die je graag verder wil uitdiepen? Dan kan je vervolgafspraken inplannen aan het private tarief. Weet dat je ook recht hebt op een half uur nazorg per cheque, bijvoorbeeld om samen met je coach een sollicitatiegesprek te evalueren of ter opvolging van je geplande acties.

 

4. IK HEB BURN-OUT, KAN IK DAARVOOR LOOPBAANBEGELEIDING VOLGEN?

Bij tekenen van burn-out raadpleeg je in eerste instantie je huisarts. Je huisarts kan best oordelen of burn-out coaching voor jou aan de orde is, of dat een andere therapie nodig is. Burn-out coaching valt niet onder loopbaanbegeleiding en kan je dus niet met de loopbaancheque betalen. Dat wil niet zeggen dat er in loopbaanbegeleiding geen aandacht is voor burn-out, integendeel. Echter ligt binnen loopbaanbegeleiding de focus op het voorkomen van burn-out(grenzen herkennen en aangeven, energiegevers en -vreters in kaart brengen, aandacht voor denk- en gedragspatronen die tot burn-out kunnen leiden enz.) of op reïntegratie na burn-out (terugkeren naar dezelfde job of een nieuwe wending?).

De meeste PROPEL coaches volgden ook een opleiding tot burn-out coach. Je kan dus ook bij hen terecht voor burn-out coaching. Vraag je gratis kennismakingsgesprek hier aan.

5. WAT IS ER SPECIAAL AAN DE LOOPBAANBEGELEIDING VAN PROPEL?

vragen over loopbaanbegeleidingEen goede vraag, want het coachingslandschap is weids en gevarieerd! Bij PROPEL maken we er een punt van om 100% op jouw maat te werken. Jouw loopbaangeluk is onze prioriteit, dus kiezen we niet voor standaardtestjes of voorgekauwde adviezen. We ontdekken samen met jou de vraag achter je vraag en vertrekken vanuit jouw eigen kracht. Hierbij maken we gebruik van oefeningen die je voorbij het denken brengen, op een ‘out-of-the-box’ manier. Wat is de transformatie die jíj nodig hebt om je loopbaangeluk terug te vinden, dat is de vraag die ons drijft. 

Bovendien hebben alle PROPEL-coaches een technisch-wetenschappelijke achtergrond en ervaring in het bedrijfsleven. Ze zijn dus de geknipte coach om jou als ingenieur te begeleiden!

Heb je nog een andere vraag?

Stel ze gerust in een gratis kennismakingsgesprek bij een coach uit jouw regio! 

Deel dit:

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in